плаващ град

Грандиозният проект  „Плаваща Венеция“, на стойност 680 милиона долара, ще бъде разположена на 4 километра от брега на Дубай, на The World Islands. Известно е, че част от територията на арабската Венеция ще бъде под водата, което ще позволи на посетителите да стигнат до тук по море. В допълнение, на гостите ще се предлага и въздушен транспорт.

Интересното е, че в града върху водата ще има и собствен площад „Сан Марко“, където всички туристи ще преминат процедурата по регистрация в подводно фоайе. Само след това те ще могат да се наслаждават на разходки по каналите на гондоли, които ще бъдат доставени от Италия специално за тази цел.

Според плана на строителство на територията на „The Floating Venice“ ще се разположат жилища, хотели, ресторанти,  площадки за традиционни италиански фестивали, културни изложби и събития. Плаващата Венеция също ще разполага с 24 плувни басейна и 12 плажа. Около проекта ще се отглеждат повече от 40 хиляди квадратни метра коралови рифове.

Началото на строежа на „плаващия град“ е планирано за първото тримесечие на 2018г., а краят в края на 2020г. Плаващият курорт ежедневно може да приеме до 3 хиляди души.

По-рано в ОАЕ обявиха откриването на собствен Лувър. Музеят се намира в Абу Даби на остров Saadiyat. Арабският Лувър ще включва 23 постоянни галерии, временна изложбена площ, детски музей, зала с 200 места, ресторант, кафенета и търговски площи. Постоянната експозиция на музея се състои от 600 експоната ,в първата година  ще бъдат показани 300 произведения от  13 френски културни институции, включително произведения на Леонардо да Винчи, Пол Гоген и Eдуард Мане.

 

В Арабските емирства ще построят „плаващ град“ като Венеция
5 (100%) 3 votes