остров Хонг Сон

Властите в южната крайбрежна провинция Киензянг възнамеряват да превърнат остров Хонг Сон в привлекателен обект за чуждестранни туристи. Според експерти от индустрията, този остров има много предимства пред вече популярните островни райони на Виетнам.

Основна атракция на острова се смята неговата девствена природа – чиста околна среда, лазурно море и много красиви пясъчни плажове. Включително Bai Nha, Bai Xep, Bai Bang, Bai Bo, Bai Bac, Bai Gieng и Bai Thien Tue.

Направлението ще бъде интересно за феновете на религията и историята – има няколко древни храмове и пагоди, а туризмът ще допринесе за насърчаване провеждането на острова на  традиционни културни и етнически фестивали.

За сега броят на туристите до острова е твърде малък. Това се дължи на факта, че направлението не е известно на „масовия“ турист. Поради тази причина през 2016г. е посетен от общо 10 000 чуждестранни туристи.

Причината за малкия поток е и отсъствието на модерни хотели, луксозни ресторанти и висок клас услуги. Това обаче си има своите предимства – регионът е готов да предложи автентичен туризъм, давайки  възможност на туристите да се потопят в живота и обичаите на местните жители, дори да поживеят в местно семейство. В тази посока ще се съсредоточат и усилията по  представянето на острова.

Все пак, това не означава, че на острова няма да се изградят луксозни места за отдих. Например в непосредствена близост до плажовете Bai Bang и Bai Bo скоро ще започнат да се строят ресторанти и хотели, както и туристически центрове по водни спортове, екскурзионни бюра,  центрове за гмуркане. Всичко това, според мнението на авторите на проекта за развитие на острова, ще позволи той да се превърне в нов център за отдих на туристи от цял свят, попълвайки туристическата колекция на Виетнам.

Виетнамския остров Хонг Сон ще се превърне в нов туристически рай
5 (100%) 3 votes